Mireia c. Saladrigues

CAST

Mind Your Manners! #1, 2011. Mireia c. Saladrigues //  Fotografies d'Elisenda Fontarnau
Mind Your Manners! #1, 2011. Mireia c. Saladrigues //  Fotografies d’Elisenda Fontarnau

Mireia c. Saladrigues (Terrassa, 1978) és artista visual i investigadora. Centra la seva pràctica en l’estudi del públic, així com les vies de recepció i les condicions a les que s’exposa l’espectador. Els seus projectes aborden la institució como a espai de producció social, el reflex de la societat de control en l’estructura artística i quins són els mecanismes disciplinaris que fixen les funcions del públic. Li preocupen l’alteritat pel que fa a la traducció cultural, la distància entre l’art contemporani i el gruix de la població, la relació amb lo artístic, i el retorn al marc social que ha possibilitat la gènesi de les seves obres.

Ha realitzat mostres individuals al Centre d’Art Le Lait, La BF15, Espai 13 de la Fundació Joan Miró, galeria àngels barcelona, Espai Cultural Caja Madrid, Aparador del Museu Joan Abelló, Espai Guinovart i galleria 3h+k. El seu treball també ha estat a la Fundació Antoni Tàpies, Artium, Onomatopee, De Brakke Grond, Hangar, Kunsthalle Linja Kallio, Centre d’Art la Panera, Videonale.13, Loop, Museu Nacional de Fotografia de Copenhaguen, DIA Art Foundation, HIAP, Capella de Sant Roc, Can Felipa, Homesession, EspaiDos de la Sala Muncunill, Sala d’Art Jove, Museu d’Art de Pori i Kiasma. També ha rebut diversos premis i residències, les més recents en el marc d’ETAC a La Panacée i al Centre d’Art Le Lait.

Forma part de la galeria àngels barcelona. També és investigadora del programa internacional de Doctorat a la Universitat d’Arts de Hèlsinki, així com Partner TGPE de l’Institut IES Quatre Cantons, entre altres projectes pedagògics i editorials.