Carla van de Puttelaar

CAST / ENG

© CvdPuttelaar - Untitled 2002 © CvdPuttelaar - Hortus Nocturnum 2014 © CvdPuttelaar - Tactile Light 2012

Untitled (2002) // Hortus Nocturnum (2014) // Tactile Light (2012) © Carla van de Puttelaar

Carla van de Puttelaar (Zaandam, 1967) viu i treballa a Amsterdam. Al 1996, es va graduar a la Gerrit Rietveld Academy d’Amsterdam. Al mateix any, va ser premiada amb el Esther Kroon Prize, i al 2002, va guanyar el Prix de Rome Basic Prize. El seu treball ha obtingut reconeixement mundial, i ha exposat en nombrosos museus i galeries arreu del món. Està representada per Box Galerie, Brussel·les; Danziger Gallery, Nova York; Galerie Esther Woerdehoff, París; Kahmann Gallery, Amsterdam i Photo-Eye Gallery a Santa Fé.

El seu treball ha aparegut en diverses publicacions, entre les que hi ha els llibres Deshima (1999), Prix de Rome (2002), Carla van de Puttelaar, (2004), Carla van de Puttelaar: Galateas (2008), Carla van de Puttelaar: The Beholder’s Eye (2008), Jewel Box, Light on Legs (2011).

La fotografia de Carla van de Puttelaar permeteix l’ull de l’espectador tocar la pell a diferents nivells. mitjançant la seva lent, fa que l’espectador crida l’atenció sobre la sensibilitat i la sensualitat de la pell, examinada amb detall, sense oblidar prendre consciència de la importània de les formes i estructura que la pell envolta. En els seus nuss, vol emfatitzar la personalitat, la  vulnerabilitat i l’íntim erotisme, així com la distància i, en ocasions, l’alienació. Els lunars poden ser observats amb claretat, así com també altres marques efímeres com ara hematomes o la impremta de la roba interior sobre la pell. Enalteixen la intimitat de la imatge, la carreguen de tensió. El cos femení ha estat el motiu principal de la seva fotografia, però durant els últims anys també ha començat a examinar la pell i textura de les flors, en especial d’aquelles a punt de pansir, i l’escorça i forma dels arbres. En ells, ha descobert la mateixa fascinant sensibilitat i sensualitat que en les seves models femenines. La llum natural és un dels principals recursos de Carla. Li permet jugar al voltant dels seus models i la captura en el moment més seductor per a la posteritat.