Programa de les Jornades

CAST

16 d’octubre de 2017

19:00h. – 20:00h. // CONFERÈNCIA: A TRAVES DE LA LLUM, ELS SOMNIS, DE MAYTE VIETA

La meva relació en la fotografia és autodidacta. Amb 16 anys entro a Massana per fer pintura i escultura. Però al cap de molt poc temps en vaig introduint en el món de la fotografia a partir de la impotència que en suposa capturar la màgia de l’instant. La meva xerrada versarà sobre: 1. El dibuix, apunts i esbossos de les fotografies a través dels somnis 2. Diàlegs entre la fotografia, les meves escultures, l´espai. 3. L’espai expositiu, en el procés creatiu. 4. La intemporalitat.

M.V.

20:00h. – 21:00h. // CONFERÈNCIA: EL PUNT CEC, DE MARTÍ PERAN

L’ontologia de la imatge ha vorejat diferents il·lusions: capturar l’ésser de les coses (la tradició pictòrica) o certificar allò que les coses ja no són (la fotografia). Avui la mirada ha col·lapsat en un punt cec en el qual tot s’esdevé sense cap duració.


17 d’octubre de 2017

19:00 h. – 21:00h. // CONFERÈNCIA: FOTOGRAFIA COMO EXTENSIÓN DEL PENSAMIENTO,  DE LUIS GONZÁLEZ PALMA

En la xerrada fa un recorregut pel seu treball, des dels seus inicis fins als projectes més recents: Des de retrats presos a Guatemala a finals dels ’80, fins als projectes que aborden l’abstracció geomètrica en diferents nivells.


18 d’octubre de 2017

19:00h. – 20:00h. // CONFERÈNCIA: DESVELOS. LIMBO – DEVASTACIÓN – RESISTENCIA, DE SOLEDAD CÓRDOBA.

Tot procés creatiu comporta un desvetllament, aquesta cura pel qual les idees, que llisquen com visions, es configuren en alguna cosa tangible. La fotografia o el vídeo han estat els mitjans que han convertit les experiències, sensacions o visions en poètiques de la realitat. Es parla de com sorgeix la idea, com es representa i on ens porta la imatge final.

S.C.

20:00h. – 21:00h // TAULA RODONA : FOTOGRAFIA I EMERGÈNCIA PICTÒRICA. AMB LA PARTICIPACIÓ DE RUBEN TORRAS I VALENTINA VACÓ. PRESENTAT I COORDINAT PER RAMÓN CASANOVA.

En la tendència a referir-se a si mateix, el mitjà fotogràfic es constitueix com una entitat independent de la imatge. S’explicita com a territori en el qual altres mitjans poden igualment emergir, compartint consistència i materialitat amb altres elements en la imatge, comportant i qüestionant els confins del seu propi territori.

R.C.

 

Entrada lliure // Aforament limitat