Ramón Casanova

CAST

Ramón Casanova

http://www.ramoncasanova.eu

És fotògraf i persegueix l’emoció i el meravellament amb el naixement de cada imatge. Camina a la recerca de la fotografia en estat pur, sensibilitat, llum, recolliment… Això el porta a experimentar amb materials i llenguatges, i a dialogar amb altres disciplines que puguin aportar dimensions, donar cos, a la imatge.

Estudia Belles Arts a les Facultats de Pontevedra i Barcelona, es llicencia en 1998 en l’especialitat d’Escultura. Doctor en Belles Arts amb la tesi La Epifanía de la Imagen. El proceso fotográfico como paradigma de la creación. És docent a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i al Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona.

Ha dirigit diversos projectes de reinterpretació de temes i col·leccions d’art clàssic: Martyrium Sanctae Eulaliae (2014), Museu Europeu d’Art Modern; Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge (2012). Museu Nacional Arqueològic de Tarragona; Et in Arcadia (2012) Museum of Classical Archaelogy, University of Cambridge; Museu. Visions en progrés (2011). Museu d’Art de Sabadell; Museu Trans·formare (2010). Museu Frederic Marès; Dopo il Museo (2008). Museo Arqueologico Nazionale di Napoli.