Mayte Vieta

CAST

AUTORETRAT SETEMBRE 2017 mayte Vieta

http://www.maytevieta.com/

La seva formació multidisciplinària es deixa veure en les seves fotografies, per a les que el dibuix i l’escultura juguen un paper essencial. El 1992 va obtenir el diploma de Pintura i Escultura de l’Escola Massana de Barcelona i va iniciar el seu acostament a la fotografia de manera autodidacta i gràcies a les beques de la Fundació Banesto i la Generalitat de Catalunya. Ha rebut el Premi Cañada Blanch i Club Diario de Llevant (València, 2000), el Premi de Fotografia del 46 Saló de Montrouge (París, 2001), la Beca GENCAT de Creació i Pensament Contemporani (2005) i la Beca Endesa (2009- 11).

En aquesta línia s’inscrivia una de les seves primeres instal·lacions, Silenci (1999), mitjançant la qual l’artista convidava a una reflexió sobre el silenci de les imatges i la relació que l’espectador manté amb elles.

El seu treball està present en nombroses exposicions individuals i col·lectives d’àmbit nacional i internacional entre els quals destaquen: Cycle (Espai Volart – Barcelona), Paysages oubliés, Nocturna (Genev’ArtSpace – Ginebra, Suïssa), Cossos de Llum en Cicle Silenci Explícit ( Fundació Joan Miró), Cendres (Tinglado 2, Tarragona); Ha participat en fires d’art contemporani com ARCO, Art Lisboa, París Photo, Fira FIAC París, Artissima Torí, Artcologne i Biennal de Korea.

La seva obra es troba tant en col·leccions privades (Rafael Tous, Cañada Blanch, Pilar Citoler, Jaime Sordo o Fernando Meana) com públiques: en els fons de fotografia de la Comunitat de Madrid, Artium, Col·lecció CAB, Fundació Coca-cola, Banc Sabadell , la Fundació Antoni Vila Casas i la Fundació la Caixa entre d’altres.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.