Luis González Palma

CAST

IMG_9103

http://www.gonzalezpalma.com/

Des dels seus començaments el meu treball ha estat una reflexió sobre la mirada. Com es construeixen, en la nostra experiència interna, uns ulls que ens miren fixament? Com s’interpreten i elaboren, en el nostre interior, les ombres, les brillantors i tota la geografia implícita en cada fotografia? Si la nostra forma de veure es confecciona des del que és social i cultural, podem concloure que tota mirada és política i que tota producció artística està subjecta a aquest judici. La mirada com a poder. Des d’aquí, puc sentir que l’obra d’art és una possibilitat per evidenciar això, per qüestionar la nostra manera de veure, per interrogar la història que ha produït totes aquestes graduacions de la mirada i per tant, les nostres formes de reaccionar davant del món. En el meu procés artístic he intentat crear imatges que conviden a ser examinades a través del que anomeno contemplació emocional, donant-li a través de la bellesa de les mateixes el sentit de la seva forma. A través dels anys he construït escenaris i modificat certs rostres per crear imatges que permetin altres percepcions del món, altres formes d’entendre’l i de modificar-lo internament.

Ha exposat la seva obra en diferents museus d’Amèrica, Europa i Àsia. La seva obra forma part de diverses col·leccions al voltant del món. Ha participat en mostres col·lectives com la 49 i 51 Biennal de Venècia. Va rebre el Gran Premi Photo España Baume et Mercier el 1999 i va col·laborar amb la posada en escena de la producció de l’Òpera The death and the maiden a l’Òpera de Malmö a Suècia l’any 2008.
Té tres monografies del seu treball publicades entre les que es pot esmentar Poems of sorrow d’Arena Edicions, El silenci de la mirada en Edicions Pelliti a Roma, i Luis González Palma, Edicions La Fàbrica, Espanya.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.